Midsommar i Kavelmora

8 november 2014 Knappt 3 veckor efter operation

Hej alla mina vänner!

Nu har det snart gått tre veckor efter operationen och allt börjar återgå till det normala. Om man nu tycker att det är normalt att äta med någon annans tänder (bett)? För så känns det när jag ska tugga den mjuka födan som jag nu får äta (segt kött är fortfarande helt uteslutet/bannlyst). Svullnaden har gåt ned rejält. Det återstår ännu en tid med "Marlon Brando-hängkinder". All missfärgning är borta, den gula och blå färgen som jag hade i ansiktet och på halsen är helt borta idag.

Första veckan fick jag bara "äta" flytande föda. Det har sina fördelar med det också, jag har hitills gått ner 6 kg och fortsätter att rasa i vikt. Det beror sannolikt på att jag har gummisnoddar (3 st) likt ett galler i munnen (se bild), som förhindrara mig att små äta. Jag på minner om Anthony Hoppkins i "När lammen tystnar".

Jag har också känselbortfall, främst på höger sida, men det kommer också tillbaka efterhand. Efter sex veckor kommer allt att vara som förr. Nästan, förutom ett litet område på underläppen, det kan dröja upp till 6 månader innan känseln är helt återställd där. 

 Första gången man snyter sig efter operationen är en av de skönaste ögonblicken jag har upplevt i mitt liv. "Snorkråkorna" var 4 cm långa och stora som pastaskruvar. Helt makalös upplevelse. 

 Det tar 6 veckor, sen kommer jag att "älska" mitt utseende, har man sagt mig. Det handlar om att härda ut och överleva i 6 veckor, sen försvinner all smärta och alla besvär (generellt sett), det finns undantag. Men 99,9 % blir lyckade operationer.

Jag kommer att kunna skratta och le utan att behöver bekymra mig över hur det ser ut på bild. Framförallt är jag av med min sömnapné, själva orsaken till operationen. Men det är så mångra andra positiva resultat av operationen. Jag har fått en "snyggare" profil. Från att ha haft ett kraftigt överbett med liten haka, så kommer jag nu få en mer normal profil. Underkäken har flyttats fram 2 cm och överkäken har vridits nedåt så att tänderna bättre möter underkäkens tänder och jag kan sannolikt bit av korv/skinka och annat pålägg på mackan, som jag tidigare under ca 60 år har fått slita av med mina sidotänder. I 8 falla av 10 så har jag misslyckats med mina försök och bara lyckats dra av denna typ av pålägg från mackan. Ja det var bara en banal fördel som jag får av operationen, men det finns fler. Sammantaget så är resultate positivt, förutom de rent medecinska, som ju var de viktigaste skälet till operationen. De kosmetsiska får man bara med i/av själva farten.                                                                                                           

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

27.04 | 23:12

Tack för din kommentar!

...
14.03 | 17:46

Läsligt

...
24.02 | 18:22

Krya!
Bra att få göra den operationen, jag vet att det är besvärligt med appne min fru har det men enbart skena.

Robban Bläckt

...
08.04 | 10:00
Marocko Mazagan har mottagit 1
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS